Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно скърцане отпред в дясно!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Странно скърцане отпред в дясно!

От известно време се появи едно скърцане като от гумен тампон. Когато разлюлея колата върху предно дясно колело и се чува това скърцане като от стара пералня. Да но това скърцане го няма когато колата е студена. Освен това когато започне да скърца от полюшването по неравностите на пъти има и едно тропане при подаване и отпускане на газта, когато колата е на скорост!? Първото ми предположение беше за тампон на скоростна кутия но не е!
    Сега си мисля за тампон на макферсона...
    Има ли някой идея дали може да е от там или ако не от къде? Сблъсквал ли се е някой с подобно нещо?
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD

Десния унибал ти е дал фира.Незнам при 166 един ли е на колело,повече ли са.
    155 2.0 TS '93 + GTV 2.0 TS '96 - евридейките
    1750 BERLINA '69 + SPIDER 2.0 S4 '91 - "ОТ НАЙ-ИСТИНСКИТЕ"
    GTV2.0 GRAND PRIX '81 + 90 1.8 SUPER '85 - for джуро
    ex:1750 BERLINA '67 + SPRINT 1.5 QV '86 + 155 1.8 '94 + 156 1.8 '00 - бившите

Comment

Включи я на първа вдигни капака и я бутай рязко докато спре, като я оставяш да се връща сама,да се люлее напред назад,така имитираш рязкото подаване на газ и докато колата се клати напред назад слушай от къде е звука.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Преди около година ми скърцаше отпред отляво. Смених доста неща докато накрая излезе че е от тампоните на горният носач които уж си бяха наред. Смених ги и всичко спря. От около месец започна да скърца и от ляво. Не е започнало да ме дразни толкова но съм пртиготвил тампони и за там.

Поздарви
        алфа ромео 166 2.0 ТС 1998 г.
        алфа ромео 166 2.0 ТС 2003 г.

Comment

Първоначално публикувано от mian4o Покажи съобщение
          Преди около година ми скърцаше отпред отляво. Смених доста неща докато накрая излезе че е от тампоните на горният носач които уж си бяха наред. Смених ги и всичко спря. От около месец започна да скърца и от ляво. Не е започнало да ме дразни толкова но съм пртиготвил тампони и за там.

Поздарви
          Значи грешката е моя, не споменах че подмених горен носач точно там, защото имаше и тропане. И все пак скърцането остана! Даже бих казал че се увеличи!
          Alfa Romeo 166 2,4 JTD

Comment

Преди една седмица се появи и при мен такова скърцане - все едно стържеш гума в асфалт или нещо подобно. отидох на преглед всичко ОК. Качих майстора да покара и той чу звука с ушите си. Върнахме се и с една спринцовка инжектира на десен долен болт през гумата нещо - може би смазка. От тогава няма никакъв звук и скърцане. Може и при теб да е това опитай.
            sigpic
            Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
            АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
            АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Чак днес успяхме да открием проблема по тропането, но скърцането остана!
              Оказа се че централния болт на полуоската се развил и колелото има луфт! Как не съм се пребил някъде незнам! Скърцането - доста го търсихме но си остана неразкрито. Надявам се скоро и него да го хвана къде е като намажа всички тампони с грес
              Alfa Romeo 166 2,4 JTD

Comment

От болта (гайката) на полуоската не можеш да се пребиеш, а скърцането започнете с "инжектиране" на някаква смазка под маншоните на шарнирите, има голяма вероятност да ти скърцат новите тампони на горните носачи - на колегата Чимев му се случи същото доста скоро след като ги беше сменил
                AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                  От болта (гайката) на полуоската не можеш да се пребиеш, а скърцането започнете с "инжектиране" на някаква смазка под маншоните на шарнирите, има голяма вероятност да ти скърцат новите тампони на горните носачи - на колегата Чимев му се случи същото доста скоро след като ги беше сменил
                  И аз смятам,че е тампоните ,ябълковидните болтове скърцат някак по -остро,когато минавам през легнали полицаи се чува много отчетливо как скърца гумата,иначе смазването на ябълковидните болтове без разглобяване става точно със спринцовка,като е добре да се разтопи грес и да се инжектира тя защото после се втвърдява отново,ефекта е незабавен и много добър ,ако не са износени.
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

За да не пускам нова тема ще попитам в тази. От някоко дена нещо скърца отзад и от ляво и от дясно , може ли да са носачи

Alfa Romeo 166 2.4 JTD

Comment

взимаш една спринцовка и хакваш малко масълце в "скърцащите" втулки
                      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от mate545 Покажи съобщение
                        За да не пускам нова тема ще попитам в тази. От някоко дена нещо скърца отзад и от ляво и от дясно , може ли да са носачи
                        Колега на 95% са тампони на задна стабилизираща щанга.
                        Alfa Romeo 166 3.0 V6 24v 220hp 11/2001г.-Настояща!
                        Alfa Romeo 156 1.6TS 120hp 1999г. & Opel Tigra 1.4 16v 90hp 1996г. на жената - Бившите!
                        FIAT Bravo 1.2 16v 82hp 10/1999г.-Някога отдавна!

Comment

Да се включа и аз.При мен има скърцане от пред в дясно но само когато колата е студена,от опит знам че това е признак на заминаващи втулки(тампони) на носачите.Имам обаче едно потропване от зад и си мисля че е от стабилизиращата щанга но ще видим.Дразни ме много, но нямам време да му отделя внимание на този проблем.Най лошото от всичко това е че колата беше обслужена само преди някакви си 10 месеца но аз съм напълно ясно както с качеството на предлаганите резервни части така и със състоянието на милите ни родни пътища.

Comment

Първоначално публикувано от savoibul Покажи съобщение
                            Колега на 95% са тампони на задна стабилизираща щанга.
                            Бих казал т.нр скърцащи втулки......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Отпред в дясно втулки 1000%. Днес ходих за същия проблем . Втулките струват 13лв.
                              Alfa Knights and Dark Side Club's

Comment

Working...
                              X